Äventyrssegling för ungdomar 2018

Följ med Skonaren Ingo på 2 veckors äventyrssegling i sommar!

Det blir ett underbart gäng ungdomar och unga vuxna ombord och målet är att segla! Inga förkunskaper krävs utan vår kunniga besättning lär dig allt som du behöver kunna för att delta och göra skillnad ombord!

Vad är en äventyrssegling?

En äventyrssegling på Ingo är en unik upplevelse för dig som är sugen på att testa på segling! Seglingen tar sin början med utbildning inom grundläggande segling och där efter höjs nivån steg för steg tills målet är att deltagarna själva utan besättning skall kunna segla Ingo.

Seglingsfakta

Datum: 10-24 juli
Avgång: Göteborg 12:00
Ankomst:Göteborg 15:00


Pris: 4500 kr (9000 kr över 24 år)

Bli en del av detta äventyr genom att anmäla dig!

Din upplevelse ombord

Efter att ha blivit välkomnad och introducerad till besättningen på seglingen börjar vi med familarisering, då går vi igenom och berättar om rutinerna och upplägget ombord. Därefter tar seglingen sin start och vi ger oss av ut mot västkustens salta vatten.

Väl ute till sjöss går vi in i rutinerna med sjövakter, som innebär att vi delar upp dygnets timmar på olika arbetslag som gör att aktiv segling kombineras med ledig tid där man kan njuta av havet, läsa en bok, kolla på en film eller bara umgås med dina nya vänner ombord.

Vår målsättning är att segla mängder och uppleva allt det som segling är, att kunna komma tillbaka till Göteborg med solblekt rufsigt hår och erfarenheter för livet. Att du efter tiden ombord skall känna dig trygg med havet och att segla.

Skonaren Ingo

Skonaren Ingo är en tremastad skonare byggd 1922 i Sjötorp i Vänern som en fraktskuta för den nordeuropeiska marknaden. Idag är hon säkerhetsklassad av Transportstyrelsen för både passagerar- och medlemsseglingar.

Hon drivs idag av den ideella föreningen Skonaren Ingos Vänner. Verksamheten består av en blandning av längre seglingar runt norra europa på sommaren samt kortare turer och dagskryssningar på höst och vår. Föreningen har idag ca 1000 medlemmar varav ungefär 250 är ungdomsmedlemmar under 25 år.

Ombord finns alltid en gediget utbildad och behörig besättning samt mer modern bekvämlighetsutrustning som 230v ström, rinnande varmvatten och diskmaskin för att inte låta något komma i vägen för seglingsupplevelsen.

Anmälan

Bli en del av detta äventyr genom att anmäla dig!